Александър Александров-Кривия се завръща в Левски. Бившият халф на сините ще стане част от новия селекционен съвет на клуба. Той ще е скаут и ще има думата по привличането на играчи, пише "Тема спорт".
 
За негово идване на „Герена" се заговори още в началото на годината, когато шефовете на клуба бяха други. Тогава Александров посочи, че с удоволствие би работил за сините, но първо някой трябва да го покани.
 
44-годишният пловдивчанин ще започне работа веднага, защото Левски вече закъснява с лятната селекция. В момента сините нямат човек, който да отговаря за нея. Една от първите задачи на новия изпълнителен дирек- тор Павел Колев бе да освободи от длъжност Кирил Вангелов като главен скаут. Той дълги години бе част от звеното, което наблюдава играчи за привличане.
 
Преди него в клуба като главни скаути работеха Георги Чиликов, Дончо Донев, Антони Здравков-Сухия, а по времето на Станимир Стоилов и Наско Сираков в Левски тази задача бе поверена на Саид Ибраимов.
 
Александър Александров има два престоя в Левски като футболист. Първият е от сезон 1997/98 до 2000/01 включително. Тогава плеймейкърът спечели две титли - 2000 и 2001 г., и две купи - 1998 и 2000 г. Най-големият личен успех, който постигна, бе избирането му за футболист №1 на България през 1999 година. След това той носи екипа на столичани от началото на 2010 до лятото на 2011-а. Общо за Левски изигра 147 мача, в които отбеляза 39 гола.
 
От настоящия спортно-технически щаб на сините Кривия е бил съотборник с Димитър Телкийски и Димитър Иванков. Първият е помощник-треньор на Георги Дерменджиев, а вторият отговаря за подготовката на вратарите.
 
Една от основните задачи пред ръководството на Левски е създаването на селекционен съвет. В него ще влязат 5 или 7 души, като клубът няма да има нужда от спортен директор. Сините са канили и бившия главен скаут на Лудогорец Методи Томанов. Досега обаче няма яснота дали той би започнал работа на „Герена".
 
Подобна цел имаше и предишният собственик на Левски Спас Русев, но той така и не успя да преструктурира клуба и да го превърне в печелившо дружество, въпреки че се бе заканил да го изведе на печалба.