Ботев (Пловдив) - ЦСКА, първи двубой от 1/2-финалите на турнира за Купата на България, стадион "Футболен комплекс Ботев", 19:00 часа.

Вероятните състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Кайзер, Димитров, Еберт, Пиргов, Перейра, Терзиев, Шопов, Балтанов, Тонев, Неделев и Вутов

ЦСКА: Черниаускас, Бодуров, Томаш, Турицов, Лясков, Бикел, Жоржиньо, Пинто, Малинов, Енрике и Соу

Прогноза на Gol.bg:
В моментната си форма спокойно можем да кажем, че ЦСКА е отборът, който е фаворит да спечели този мач и да вземе добър аванс преди реванша в София. Отборът на Любослав Пенев се намира в наистина чудесна форма и има шансове дори и за титлата.

Наставникът на "армейците" ще бъде без контузения Тиаго в днешния мач, а в състава на домакините аут е Зехиров, който също има здравословни проблеми и ще пропусне днешната среща.

Доста интересно е да се отбележи, че е много вероятно Антонио Вутов да излезе в ролята на фалшива деветка за състава на "канарчетата", а типичният нападател Феребори Доре да седне на пейката за днешния мач. 

Воденият от Любослав Пенев тим води борба на два фронта, а в събота предстои двубой с Левски, така че треньорът може да съхрани някои от играчите.

Купата е шанс и за двата отбора да вдигнат трофей през сезона, което предвещава сериозна борба. Пловдивчани са допълнително мотивирани, тъй като трофеят ще им даде възможност да участват в евротурнирите, докато ЦСКА-София има тази възможност и през първенството, където върви втори на 3 точки от лидера Лудогорец.

Пловдивчани се намират в много лоша форма и отборът не познава вкуса на победата в шест поредни шампионатни мача, докато ЦСКА има пет победи и едно реми в последните си шест шампионатни срещи, а ремито е срещу Лудогорец.

В последните пет преки мача статистиката показва две победи за ЦСКА, една за Ботев, и две ремита. Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 за гостите.

Прогноза: Ботев (Пловдив) - ЦСКА 0:1