Манчестър Сити - Тотнъм, среща-реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига, стадион "Етихад", начало 22:00 часа българско време.

Групата на Манчестър Сити: Едерсон, Мурич, Браво, Уокър, Данило, Лапорт, Стоунс, Компани, Отаменди, Менди, Делф, Фернандиньо, Гюндоган, Б. Силва, Д. Силва, Де Бройне, Фодън, Марез, Стърлинг, Сане, Агуеро, Жесус

Вероятен състав на Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уинкс, Ериксен, Али, Сон, Моура

Прогноза на Gol.bg:

Първата среща между двата тима завърши с победа 1:0 за Тотнъм, благодарение на безценното попадение на Хюн Мин Сон в заключителните минути на двубоя. Сити може да съжалява, че не си тръгна поне с гол от "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", след като Серхио Агуеро изпусна дузпа в началото на мача.

През уикенда "гражданите" победиха като гост с 3:1 Кристъл Палас и продължават да са на две точки и мач по-малко от върха от лидера в класирането на първенството Ливърпул.

В състава на мениджъра Пеп Гуардиола няма сериозни проблеми, но все пак участието на Фернандиньо и аржентинското острие на тима Серхио Агуеро остава под сериозен въпрос.

Голът на Хюн Мин Сон в края на първия мач даде минимален аванс на Тотнъм преди реванша. Това дава и по-сериозни шансове на "шпорите", които вече не са такъв аутсайдер, за какъвто се считаха преди първата среща. 

В събота те очаквано победиха и Хъдърсфийлд в първенството, печелейки с 4:0 у дома. Това бе и трети пореден успех за лондончани със суха мрежа, като и трите бяха като домакин. 

За последните си седем гостувания от всички турнири Тотнъм постигна само една победа. Тя обаче бе в Шампионската Лига и с 1:0 на реванша срещу Борусия Дортмунд. 

Големият отсъстващ за гостите несъмнено ще е голмайсторът Хари Кейн, който получи контузия в първия мач. С травми са още Ерик Ламела, Ерик Дайър и Серж Орие, а под въпрос остават Деле Али и Хари Уинкс.

Вече стана дума за първия мач помежду им отпреди седмица в Шампионска лига, който е и единственият изобщо между тези два отбора в този турнир. Освен въпросната среща Сити и Тотнъм се срещнаха два пъти през този сезон като и двата пъти Тотнъм е домакин, в срещите отборите си размениха по една победа.

Прогноза: Манчестър Сити - Тотнъм 3:1