Разочаровалият в ЦСКА Едвин Джеси е пред сензационен трансфер в турския гранд Бешикташ.

За тази възможност информира журналистът Елнур Кулиев, който от много години живее в Истанбул и е наясно с трансферната политика на големите турски клубове, пише "Меридиан мач".

Бешикташ в момента изостава от Истанбул Башакшехир и Галатасарай, така че трудно ще се пребори за място в Шампионската лига в края на този сезон. Именно това е причината истанбулският гранд да не жали средства през лятото, за да стегне редиците си.

Престоят на Джеси в ЦСКА е много противоречив и през този сезон той определено може да се смята за разочарование. 

Националът на Гана пристигна на „Армията“ през зимата на 2018-а, а миналата пролет направи някои добри мача под ръководството на Стамен Белчев. 

Той игра на ниво и в двубоите на „червените“ в Лига Европа през лятото, когато отборът бе воден от Нестор Ел Маестро. Джеси направи много силен мач като плеймейкър срещу Адмира Вакер в София и бе пробван още няколко пъти на тази позиция, но без успех.

Той обаче разочарова в последните месеци, когато съвсем загуби титулярното си място и показва очевидно нежелание да продължи кариерата си в България. 

Той се представи много слабо в двете дербита с Левски, като бе изгонен още през първото полувреме на сблъсъка през февруари и обрече тима си на загуба.

Започна като титуляр и в последното дерби, но отново не направи нищо и дори смяната му през втората част закъсня. Бешикташ определено може да спаси ЦСКА от Джеси, тъй като не се вижда как ганаецът с холандски паспорт ще преоткрие мотивацията си в Първа лига.

При всички положения ЦСКА ще се опита да измъкне прилична сума за един от чужденците си, които имат съвсем прилична визитка. 

Според специализирания сайт Transfermarkt.de цената на Джеси е 1,5 милиона евро, но на „Армията“ ще бъдат доволни и ако вземат близка до тази сума, но по-малка. 

Ганаецът пристигна в ЦСКА от норвежкия Алесунд, а кариерата му е преминала главно в Холандия, където е играл последователно АЗ Алкмаар, Да Граафшап, Хераклес и Рода. Едвин Джеси има договор с червените до края на юни 2020 година.