Почетният президент на ЦСКА- Димитър Пенев, бе назначен за консултант на новия треньор на червените Добри Митев. Още в първия мачотборът постигна победа с 3:1 като гост на Черно море, а треньор №1 на България за ХХ век направи интересен коментар за случващото се на “Армията”.

“Трябва да връщаме много години назад - бил съм и консултант, и състезател, и треньор… И в националния, и в ЦСКА. Димитър Пенев винаги си остава от този отбор. Винаги съм контактувал с нашия отбор и когато се случва разхлабване на командата, винаги съм бил на помощ. Водили сме разговори със собственици и футболисти.

ЦСКА е едно име и европейско-клубен отбор. Знаете успехите и колко състезатели са минали - и в националните гарнитури. Трябва да задържим тези позиции. Знаете, че футболистите винаги са прави. При треньорите винаги има промени, но тези етапи трябва по-сериозно. Виждате и Люпко, трябва да се помага, за да се излиза бързо от тази мъглива улица. А и виждате, че нашето първенство трудно върви - две седмици е гладко, другата седмица - надолу. Като Настрадин Ходжа с магарето. Защо пеша, защо се качва? Той не се качва надолу, а нагоре се качва, защото идва нанагорно.

Честито на момчетата. Това ги задължава двойно и тройно, след като виждаме резултатите от вчера. Водачът Лудогорец играе под своето ниво в последните три срещи. Задължително ЦСКА да държи фронта и да покаже в следващите мачове, че своето име още държи. Има шанс да се пребори. Тройката вече е в кърпичката, запазена. Но амбициите за шампионската титла винаги идват. Трябва да поправим грешката от Купата на България”, каза Димитър Пенев.

След това консултантът на Добри Митов бе попитан какво мисли за раздялата между ЦСКА и Любо Пенев.

“Има много такива случаи. Аз също съм напускал. Даже в националния отбор след Европейското и журналисти, и любители на футбола са ме карали “Подай си оставката!”. Викам: “Остават пет дена, бе. Вие ме търпите 5 години, а пет дена.”

Това е лично отношение. Той няма да си развали симпатиите към ЦСКА, където е израснал като дете. Дори и 10% не зная какъв е поводът. Няма изненада. Виждате и в Испания, и в Англия стават промени. За много любители е изненада. Той ще си остане в ЦСКА. Симпатии ще си има винаги. Колелото се върти. Както много пъти съм казвал пред вас, ще дойде отново ред. Има много специалисти. Виждате, че и от ръководството съм помолен да съм до отбора. И Люпко Петрович да помогне с каквото може. Ще разчитаме на младите треньори. Нека завършим годината, но дай Боже да направим една крачка по-близо и да тормозим водещия отбор”, пожела си в заключение Димитър Пенев.