Едвин Джеси може и да не даде много на ЦСКА през последните два сезона, но изглежда, че клубът ще го продаде с голяма печалба, пише "Меридиан мач".

Въпреки че в Англия наскоро се изсмяха на новината, че националът на Гана може да се озове в хита във Висшата лига Уулвърхямптън през лятото, тази възможност става все по-реална. Или поне така твърди журналистът Дани Оуен от изданието HITC, според когото ръководството на елитния клуб е готово да направи тази инвестиция.

За “Вълците” сделката не крие никакъв риск, тъй като цената на крилото в момента е 860 хил. паунда, което се равнява на на съвсем малко по-малко от 2 милиона лева. Това са джобни пари за клубовете от Англия, където стандартът е умопомрачаващ в сравнение с повечето европейски държави.

Джеси пристигна на “Българска армия” през зимата на сезон 2017/18. Той започна силно при “червените”, а игра на високо ниво под ръководството на Нестор Ел Маестро в началото на настоящия сезон. Ганаецът, който е роден и израснал в Холандия, има договор за още една година с ЦСКА, но от ръководството на клуба се склонни  да го продадат.

Причината е, че Джеси демонстрира явно нежелание да играе в българското първенство. Тъмнокожият играч не се влага в мачовете и не е сред любимците на публиката. Джеси бяга като ужилен от острите шпагати, а и обикновено се крие във всички важни мачове.

Припомняме, че той бе изгонен при първото дерби с Левски за календарната година, когато ЦСКА загуби с автогол на Стивън Перейра, но най-вече и заради факта, ме игра повече от полувреме с човек по-малко на терена. той неведнъж се оплака и от расистките обиди към него ва много от стадионите у нас, което е още един сериозен мотив играчът да си тръгне с облекчение от България.

Едвин Джеси няма да има проблеми да премине в Англия, тъй като е национал на Гана. Не е изключено обаче той да бъде купен от Уулвърхамптан и веднага да бъде даден под наем в отбор от Чемпиъншип. “Вълците” ще следят под лупа адаптацията му към английския футбол и във всеки момент могат да го върнат в редиците си.

Джеси едва ли ще има проблем да свикне на Острова, тъй като говори чудесно езика и няма да има никакъв проблем с комуникацията. Досега в кариерата си той е играл в Холандия, откъдето тръгва футболния му път, както и вНорвегия и България. Той дойде в ЦСКА със свободен трансфер от норвежкия Алесунд.