ЦСКА официално обяви второто си ново попълнение. Това е руският атакуващ халф Денис Давидов. Едва ли името ви говори много, но в страната си той е сред най-популярните футболисти, въпреки че така и не се налага.

Преди години в Русия го определят като рядък талант на Спартак Москва. Притежава необикновени качества и има стил, който наподобява Леи Меси: експлозивна скорост, бърза работа с краката, високоскоростен и ефективен дрибъл и смелост.

Босът на Спартак Леонид Федун го сравнява с аржентинския гений и се опитва да го продаде в испанската Ла Лига. И не къде да е, а в Реал Мадрид. През 2014 г. скаути на "Кралете" се заинтригуват от Давидов. Лил и Удинезе също следят таланта, но той вече започва да учи испански.

Историята с Реал не притеснява младока. Той отбелязва 3 гола в 2 мача за втория отбор на Спартак във Втора лига, а треньорът го пуска на терена малко преди края на двубоя с Динамо. За да могат скаутите на Реал да го гледат. Съдията също се опитва да помогне за трансфер, давайки 8 минути продължение.

В този момент Давидов наистина се чувства като Меси. Ласките по негов адрес валят от цяла Русия, получава и повиквателна от Фабио Капело за националния отбор. На 20-годишна възраст Давидов купува първата си скъпа кола и наема личен шофьор. Но след този момент историята се превръща в тъжна, Реал така и не го купува и кариерата на Денис върви само надолу.

Федун винаги е бил специалист в шумните изказвания, но сравненията с Меси със сигурност не са били от полза на Давидов, който вече е на 24 години и си остана вечен талант. В Русия са на мнение, че той не е издържал на големите очаквания към него и по този начин са провалили пореден обещаващ младок.

Сега пред него се открива възможност да блесне с екипа на софийския ЦСКА и какъв по-добър шанс от участие в Лига Европа?

Това е Денис Давидов:

Роден на 22 март 1995 г. в Москва

Кариера:
2013/18: Спартак Москва (33 мача/ 1 гол)
2013/15: Спартак Москва II (40/18)
2016: Млада Болеслав (0/0)
2016/18: Спартак Москва II (50/15)
2018: Спартак Юрмала (12/2)
2019: Нижни Новгород (7/1)