ЦСКА и държавата в лицето на дружеството "Сердика спортни имоти" излязоха вчера с обща позиция до общината по отношение на "Армията". "Тема спорт" разбра, че клубът е подал свое предложение за измяна на проекта на план (ПУП) за Борисовата градина. От ЦСКА са го отнесли към "Сердика спортни имоти", който е собственик на стадиона на червените. Държавното дружество на свой ред входира вчера общата позиция с клуба до Столичната община. Именно до 19 юни бе последният срок за предложения по ПУП. А на 26-и (сряда) ще се проведе второто публично обсъждане на проекта.

От ЦСКА са пуснали още през миналата седмица и възражение по плана за Борисовата градина, с което от клуба са изразили обществена позиция. В общото предложение със "Сердика спортни имоти" пък са посочени по-конкретни технически параметри за новата "Армия". Изготвянето на конкретен инвестиционен проект за стадиона на този етап не е стартирано, тъй като разходите по такъв са много сериозни. На този етап в ЦСКА нямат яснота дали ще получат зелена светлина за своите искания от общината и по тази причина не са подготвили подробен проект.

Основното искане от страна на ЦСКА е планът за Борисовата градина да се промени така, че да позволи изграждането на нови трибуни на съоръжението. По този начин клубът ще може да премахне стария насип, след което ще се положат колони и ще могат да се направят козирки. Освен това ще е възможно и поставянето на осветление, което отговаря на съвременните изисквания. Юристът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред "Тема спорт" във връзка с актуалната ситуация около "Армията":

"Ние сме готови с финансирането, имаме външни инвеститори със сериозни датски средства. Готови сме и с проект, който да удовлетвори изискванията на Зелените. Предвиждаме детски кътове - места, където едно семейство ще може да прекара цял ден в парка. Надяваме се от общината да преосмислят своето виждане, за да вървим напред и да изпълним нашите планове като клуб. Видно е, че ЦСКА и държавата са на една позиция. Странно е защо държавата и общината не могат да се разберат. Надяваме се в крайна сметка да се вземе единственото разумно решение и да се позволи на ЦСКА да реализира своите планове", заяви адвокат Трендафилов.