Родният ЦСКА е направил оферта за румънския национал Джордже Пушкаш от Интер, пише "Газета Спортурилор". Изданието твърди, че 23-годишният нападател не попада в плановете на треньора Антонио Конте.

Един от големите румънски таланти почти сигурно ще напусне настоящия си клуб Интер (Милано), но все още не е решил къде ще продължи кариерата си, пишат италианските медии.

Младежкият национал на Румъния има предложения от редица отбори от Италия и чужбина, а според румънски издания интересът към играча от софийският ЦСКА е реален. 

Подобен трансфер обаче е илюзорен, тъй като Интер иска да продаде румънеца, който според агента му е оценен на "много милиони евро". Най-близо до румънския нападател е Бирмингам Сити, който ще опита да го привлече с постоянен трансфер.

"Към момента няма новини около Пушкаш. Нямаме интерес той да играе под наем някъде - или ще бъде продаден или ще остане в Интер. Има много отбори, които се интересуват от Пушкаш - и от Италия, и от чужбина. Ще разгледаме офертите, имаме време, трансферният прозорец е отворен до 2 септември. Интер го оценява на много милиони евро", каза агентът на играча - Кресченцо Чечере пред fcinter1908.it.

Джордже Пушкаш направи фурор на европейското първенство до 21 години това лято, като вкара четири гола в четири мача и "хвана окото" на редица клубове.

Преди дни Джордже се разписа при едно от дузпите за „нерадзурите“ при загубата от Ювентус в мач от Интернешънъл чемпиънс къп. След това Пушкаш беше освободен от Конте да се върне в Румъния за сватбата на сестра си Андреа.