Галерия

Дузпата за Зоря Луганск срещу ЦСКА е 50 на 50. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла относно най-коментирания момент от снощния мач между двата отбора от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Украинците изравниха за крайното 1:1 в заключителните минути на първото полувреме от наказателния удар. От лагера на "червените" изразиха сериозни претенции за решението на главния съдия Сандро Шерер от Швейцария да посочи бялата точка.

Пред нашата медия Майкъла каза и своята гледна точка за спорната ситуация. "Може да се даде дузпа, може и да не се даде. В тези моменти всичко опира до тълкуването на рефера", заяви той, след което обоснова и мнението си.

"Защитникът беше паднал на земята и се подпираше с ръка. Нямаше как да я махне. Но от друга страна, спря пътя на топката, която отиваше към футболист на Зоря. Очаквам на реванша да ни бъде по-лесно и да продължим напред".

Относно представянето на ЦСКА, Илиев заяви, че футболистите на "червените" са дали максимума от себе си и похвали новата схема. Откакто пое "армейците", Люпко Петрович неизменно залага на 3-5-2.

"С тези футболисти, това е максимумът. Люпко успява да изстиска всичките им възможности. Осем защитника и напред каквото стане. Няма друг избор. С този материал това е най-доброто, което може да направи. Но ЦСКА трябва да се научи, че мачовете в Европа са истината. Те носят големите пари, те осигуряват големите трансфери. А не победите в България", завърши Майкъла.