Валери Божинов също коментира отстраняването на Николай Бодуров от групата на ЦСКА за мача със Зоря. Припомняне, че снощи Люпко Петрович заяви, че Бодуров създава напрежение в отбора. 

Головият хищник смята, че следващите десет години няма да се роди защитник като Бодуров, затова е нужен на ЦСКА и на националния отбор на България. 

"Аз съм левскар и обичам Левски. Изправял съм се много пъти срещу Бодуров и дори сме се разправяли на терена. След мача всичко сме забравяли, сядали сме на маса и си оставаме приятели“, започна Божинов пред Гонг.

"Много добре познавам Бодуров, той е истински мъжкар. Не говори зад гърба на хората, а каквото има го казва в очите. Българският футбол има нужда от футболисти като него. Той е уникален футболист и следващите 10 години надали ще се роди защитник като него."

"Обадих се на Бодуров и му казах да не очаква в България да получи признание. Гриша Ганчев  и Стойчо Стоилов са интелигентни хора и отдавна са във футбола. Надявам се, че ще седнат, ще поговорят с треньора и Бодуров ще остане в ЦСКА", заяви още Валери Божинов.