Бившият нападател на Левски Мишо Вълчев очаква и „сините", и „червените" да заложат най-вече на защитата в дербито.

„Това е важен мач и за двата отбора и очаквам здрав сблъсък. Залогът е голям, ако Левски победи, ще дръпне с цели 7 точки пред ЦСКА. Иначе очаквам предпазлива игра, която да е подчинена най-вече на защитата". 

"Оттам и двата отбора ще търсят най-вече контраатаки, а битката ще е в средата на терена. Не очаквам да има много голове. Сигурен съм, че който вкара първи, няма да загуби", заяви Мишо Вълчев пред „Меридиан мач".

„В интерес на истината и двата отбора не играят много убедително от началото на сезона. Не са Левски и ЦСКА, каквито трябва да бъдат. В отделни мачове „сините" сякаш имат малко повече проблясъци, но нивото и на двата отбора не е добро", добави Вълчев.

„Трудно ми е да преценя в кое звено Левски има израстване. Вратарят няма фатален пропуск, но няма и важно спасяване. В защита - правят грешки. В халфовата линия – липсват идеи и има проблеми. Атаката - не могат да направят едно бързо разиграване, вкарват трудно голове..."

"При ЦСКА нещата не са различни, но най-големият им проблем е в защитата или по-скоро в центъра й. Червените" показват, е не са в добра форма. Атакуват еднообразно - изритани топки към централния нападател, който трябва да задържи топката", анализира бившият нападател на „сините".

„Взеха се много нови футболисти и в Левски, и в ЦСКА. Да, вече не им помня имената. За Алар очакванията бяха много по-големи. Той играе слабо. Робърта вкара един-два гола, но и той не блести. Като цяло няма нито един от новите на „Герена", който да изпъкне. ЦСКА не съм ги гледал толкова, но и при тях няма някой нов, който да прави особено впечатление", коментира още той.

„По-сериозни ще са проблемите за Люпко Петрович при загуба. В България сме и всичко може да се случи, но смятам, че при Хубчев нещата са по-стабилни. Още повече в Левски ще са доволни и на равен", завърши Вълчев, който вярва, че през този сезон „сините" имат солиден шанс за титлата.