Ръководството на ЦСКА и левият бек Жеферсон са се разбрали да подпишат нов договор. Контрактът на бразилеца изтича в края на този сезон, но вече са проведени успешни разговори за удължаването му. "Вече се разбрахме с ЦСКА за договора", обяви Жеферсон в интервю за "Тема спорт". 

"В общи линии е формалност да го подпишем. Ще парафирам за още три години - това е параметърът, по който работихме. Разбрахме се бързо", заяви още бразилецът.

Още преди 2 седмици ЦСКА отправи предложение към Жеферсон за контракт. Личните условия по новия договор са завишени, предвидени са и бонуси при определени успехи като титла и достигане на групите в евротурнирите.

Бразилецът става първият с изтичащ в края на сезона договор, който се съгласява да преподпише. С нов контракт най-вероятно ще се сдобие и халфът Рубен Пинто.

В последните дни той е затоплил отношенията си с треньора и ръководството и Люпко Петрович обяви, че отново ще разчита на него. Договорът на португалеца също изтича през лятото на 2020-а.

Жеферсон беше привлечен в ЦСКА в началото на 2018 г. за заместник на Недялков. Бразилецът дълго не успяваше да влезе в по-дълга серия от мачове заради контузии. Той пропусна голяма част от миналата есен заради травма.

Жеферсон също така се забавяше за подготовките. В паузата това лято бразилецът на практика за първи път се готвеше през цялото време с останалата част от отбора.

Жеферсон има 34 участия за ЦСКА в елита, 2 за купата и 10 в Лига Европа. Той вкара един гол - при 4:0 над Титоград в ЛЕ. Преди да премине на "Армията", бразилецът беше играл за Интернасионал Порто Алегре и Витория Байя. Жеферсон е на 25 г.