Скандално изказване направи румънският мениджър Джовани Бекали за преминаването на Кирил Десподов в Каляри от ЦСКА през зимата.
 
Той разкри, че сардинците са имали намерение да купят Янис Хаджи, който е изгряващата звезда на румънския футбол и беше продаден за 4 млн. евро на белгийския РК Генк. 
 
В последния момент обаче лично се е намесил собственикът на "червените" Гриша Ганчев, който по думите на импресариото се примолил на съпругата на президента на италианския клуб да бъде предпочетен Десподов. И успял, защото тя била българка. 

"Имах оферта за Янис Хаджи от Бенфика и той щеше да е заместникът на Жоао Феликс, но сапунената опера с Атлетико провали трансфера. Цяло лято комуникирахме с португалците, но в крайна сметка нещата не се получиха."
 
"А през зимата беше пред трансфер в Каляри. Те идваха четири или пет пъти да го гледат, бяха просто влюбени в него и бяха готови да го купят на момента. Но в последния момент президентът на Каляри купи онзи българин Десподов. И причината е, че съпругата му е българка."
 
"Президентът на ЦСКА Гриша Ганчев директно се помоли на госпожата да му помогне, защото имаше трудности при продажбата на футболиста си и така стана трансферът. И Каляри взе Десподов, който се контузи в първия си мач и вече не играе в отбора. За тяхна сметка си е", заяви Бекали пред изданието Digi Sport.