Люпко Петрович вече не е треньор на ЦСКА, обявиха от клуба на официалната си страница.

Армейци,

Наставникът на ЦСКА Люпко Петрович занапред няма да бъде начело на отбора. След среща със собствениците на клуба, той декларира намерението си да напусне поста, поемайки своята отговорност за представянето на тима. Въпреки опитите на ръководството да го убедят да не прибързва с решението си, сръбският специалист бе категоричен в желанието си, което в крайна сметка бе уважено. В предстоящата среща с Витоша (Бистрица) в събота червените ще бъдат водени от досегашните му помощници в треньорския щаб.

ЦСКА благодари на Люпко Петрович за досегашната му всеотдайна работа и му пожелава много успехи занапред!", гласи съобщението от "Българска армия".

Вижте пълното класиране в efbet Лига

Позициите на сърбина се разклатиха след загубата с 1:2 от Берое в неделя. С нея "червените" прекъснаха серията си от 29 години без поражение от заралии в Стара Загора и след мача феновете на "червените" изпратиха Петрович с призиви: "Оставка".

Гриша Ганчев лично заяви, че няма да сменя треньора, но желанието на спеца да си тръгне явно е натежало. Това обяснява и странното му изказване по-рано през деня, че не знае дали ще води отбора в днешната тренировка. ЦСКА изостава на 8 точки от лидера Лудогорец в първенството.