Вратарят на Левски Милан Миятович няма да бъде засегнат от забраната на БФС у нас да не играят вратари извън Европейския съюз от следващия сезон. Това обявиха от пресслужбата на футболната централа пред "Дневник".

Новото правило предизвика сериозен смут, тъй като черногорският представител е единственият страж в efbet Лига, който щеше да бъде засегнат. А негова резерва е Николай Михайлов, синът на президента на БФС и легенда Борислав Михайлов.

От Бояна подчертаха, че решението е взето, за да се дава път на родните вратари и ще засяга само бъдещи входящи трансфери на тази позиция. Т.е., от Левски спокойно могат да продължат да разчитат на Миятович, който демонстрира солидна класа за родните стандарти.

"Това е първата стъпка към изпълнение на концепцията за развитие на детско-юношеския футбол, която беше приета от изпълнителния комитет. Ограничението влиза в сила от следващия сезон, но то е свързано с бъдещи трансфери и няма да засегне футболистите, които вече играят в първенството", заявиха от пресслужбата на БФС.

И добавиха, че се започва от вратарския пост, тъй като засяга по-малко футболисти. Идеята е занапред да има подобни ограничения както за играчите на други постове, така и за треньорите в клубовете.