Здравко Желязков от емблематичния за българската естрада дует„Ритон" винаги е крайно критичен, когато стане въпрос за проблемите в любимия му клуб ЦСКА. Певецът и сега не остана равнодушен около драмите с треньорския пост на „Армията".

„Няма абсолютно никакво значение кой ще ни води. Важното е селяндурщината в тима да бъде изкоренена. Радвам се, че се отървахме от този пенсионер Люпко Петрович. Шапка му свалям за успехите, но за всичко си има време. Явно е, че неговото е изтекло. Краен съм, но не мога по друг начин! На „Армията" се напълни с интелектуални и футболни лилипути, които трябва да бъдат махнати, и то веднага! Такива като Пинто и Тиаго нямат работа в клуба.

Това не е строителна организация! Погледнете Берое! Отборът се носи от българи и заради това резултатите са налице", започна Здравко пред „Меридиан мач". Той вярва, че следващият треньор на ЦСКА трябва да бъде българин.

„Трябва да бъде човек, който е компетентен и най-важното - да носи ЦСКА в сърцето си. И не съм убеден, че този човек е Стойчо Младенов. Аз си мисля, че Христо Янев е най-удачният вариант. Млади хора му трябват на футбола, а не някакви изветрели величия", отсече Здравко.

Според него ЦСКА вече е изпаднал от борбата за титлата. „Никакви шансове нямаме вече! Левски играе в пъти по-добре от нас. Дори мога да кажа, че има шанс да се пребори с Лудогорец при натоварения график, който имат шампионите. Но от Левски ни показват как се прави с Петър Хубчев. Такъв треньор ни трябва и на нас - млад, амбициозен c клубната емблема в сърцето", завърши Желязков.