ЦСКА посреща Витоша днес от 20:00 часа в първи мач след загубата от Берое, която катализира редица процеси на "Армията". Червените ще бъдат водени от досегашните помощници, като Добри Митов ще е вписан за старши треньор, както в началото на сезона.
 
Това е временно решение - само за този мач, преди клубът да назначи постоянен заместник на подалия оставка Люпко Петрович. Поражението от Берое отключи дълго сдържана реакция от привържениците, които поискаха и отговорникът по селекцията Стойчо Стоилов да напусне.
 
Логично настроението в тима е минорно с оглед слабите резултати през сезона и отдалечаването на 8 точки от върха. Под рамката ще се върне Черниаускас на мястото на разочаровалия в Стара Загора Бусато. Петрович бе решил да налага бразилеца, но след напускането на треньора доверието към Черниаускас по всяка вероятност ще бъде възстановено.
 
Очаква се защитата и халфовата линия да останат непроменени, но в предни позиции ще има корекции. Извън 11-те ще е Тиаго. Щабът се колебаеше кой да е третият чужденец извън ЕС, който да попадне в групата - Давидов или Жеферсон.
 
Днешният мач ще е най-слабо посетеният на "Армията" от доста време насам. Лошите резултати, бездушната и слаба игра, нивото на съперника и ред други причини ще оставят стадиона почти празен. Армейците имат 4 успеха в 4-те си мача с Витоша в елита.
 
В същото време бистричани няма да разчитат на двама от основните си играчи днес. Бившият плеймейкър на ЦСКА Емил Гъргоров изтърпява дълго наказание заради изцепките си след двубоя с Етър. Бадема отнесе 5 мача санкция, от която са изтекли два. 38-годишният Гъргоров има 7 срещи и 2 гола този сезон, а през пролетта записа още 8 мача и 2 попадения за Витоша.
 
Другият, който не е на разположение на Енгибар Енгибаров, е нападателят Илия Димитров. Той е със скъсан менискус и в близките дни ще се подложи на операция. Не е изключено преотстъпеният от Левски играч да пропусне срещите до края на годината. 23-годишният Димитров записа 6 мача и 2 гола за Витоша досега.
 
Атаката днес ще се води от юношата на ЦСКА Григор Долапчиев.