Двама играчи на ЦСКА ще се подложат на операции през тази седмица. След като вече стана ясно, че Жанио Бикел ще легне под ножа днес във Вален­сия, "Тема Спорт" разбра, че и Енрике ще претърпи интервенция. Бразилското крило е със сериозен проблем в коляно­то, който в крайна сметка е наложил операция. Тя ще бъде извършена през тази седмица.

Според първоначалните прог­нози Енрике ще отсъства още 2 месеца, което на практика означава, че есенният дял за него приключи още преди да е започнал. Бразилецът е в лаза­рета от началото на юли, ка­то се контузи по време на ла­гера в Австрия. В последния месец Енрике премина тера­пии, процедури и прегледи в България, Бразилия и Сърбия. Те обаче не са дали необходимия резултат и интервенцията се е оказала неизбежна.

Така за втора поредна есен Енрике на практика не е на раз­положение на отбора. Преди година той счупи ключица и пак беше опериран, а после не влизаше в групата заради пас­порта си извън ЕС. Сега крило­то не е записал нито един офи­циален мач през сезона, а завръ­щането му на терена ще се отложи за 2020-а. Още в края на септември Люпко Петрович заяви пред "Тема Спорт", че Енрике почти сигурно ще пропусне остатъка от година­та, а сега тези очаквания бяха потвърдени.

Халфът Бикел пък вече е във Валенсия, където днес ще се подложи на операция на рамо­то. От ЦСКА обявиха, че той ще отсъства месец и половина и ще се завърне в края на ноем­ври. Надеждите на "Армията" са Бикел да е на линия за двубоя с Лудогорец в София на 1 или 2 декември. Той ще пропусне по­не 6 мача, като 5 от тях са гостувания на Локо Пд, Етър, Арда за купата, Черно море и Ботев Враца. Няма да вземе участие и в срещата със Сла­вия на "Армията".