Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключва в понеделник. От 4 ноември нататък синдикът Дора Милева ще може да започне разпределянето на 8-те милиона лева към кредиторите.

Срещу решението на съда до крайния срок на 29 октомври не е постъпила нито една жалба. СГС обаче ще нареди парите да тръгнат към кредиторите официално в понеделник. По този начин съдът се застрахова, в случай че някой е изпратил оспорване по пощата. Според запознати такива жалби няма. Така на 4 ноември всичко би трябвало да приключи.

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред “Тема Спорт” в навечерието на края на сагата:

“Сметката за разпределението ще влезе в сила на 4 ноември и синдикът веднага ще може да започне на изплаща средствата към кредиторите. Искам изрично да подчертая, че клубът няма нищо общо с този процес".

"Нямаме никакво влияние и не зависи от нас. Ще започнат въпроси по тази тема, но нека не се спекулира. Ние сме платили парите, а а резпределението им не зависи от нас”, каза Трендафилов.

“За жалост се узаконява една грандиозна манипулация. Както многократно изтъкнахме, ЦСКА плаща за имотите край морето, които няма да станат собственост на клуба".

"В името на ЦСКА обаче ръководството реши да преглътне това. Става въпрос за безпрецедентен случай, но…Имахме възможност да обжалваме, но се отказахме. Въпреки този сериозен дефект в цялата процедура ще оставим нещата да бъдат завършени".

"Но смятам, че действията на съдията и синдика по делото трябва да се разгледат внимателно и органите да се самозезират, защото няма друг такъв случай в историята - да платиш за нещо, което няма да стане твое”, подчертава пред изданието Трендафилов.

8-те милиона лева бяха платени от “Ред Енимълс” още на 11 октомври 2018 година и с тази сума ще се покрият близо 40 процента от дълговете на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Най-голямата сума ще бъде насочена към НАП - 4,5 млн.