Добрата игра на Али Coy в последните мачове на ЦСКА не е останала незабелязана. Таранът е попаднал в полезрението на Ал Итихад Джеда от Саудитска Арабия, пише „Меридиан мач".

Един от най-големите арабски клубове в момента се намира в незавидно положение, като е на 13-о място във временното класиране само на точка над отборите, които са под чертата на изпадащите.

Треньор на Ал Итихад е холандецът Ханк тен Кате, който води гранда Аякс в родината си преди повече от 10 години. В момента отборът от Джеда определено има проблеми в атака, където разчита основно на местни футболисти и сърбина Александър Прийович.

Ал Итихад ще се опита да привлече Али Coy още през зимата. Според авторитетния сайт transfermarkt цената на тарана е 2,5 милиона евро, но той може да бъде продаден и при малко по-ниска оферта.

Coy дойде на „Армията" под наем от Киево Верона в началото на миналия сезон, а през зимата ЦСКА успя да откупи правата му като плати 350 000 евро на италианския клуб. „Червените" обаче ще се разделят с Али Coy само при наистина добра финансова оферта за него от страна на Ал Итихад.