Футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов подари 39 топки на Академия ЦСКА. Един от любимците на червената публика изпълни предизвикателството, отправено му от българските спортни журналисти - да дари на избрани от него школи поне толкова футболни топки, колкото представители на медиите са гласували в анкетата - 118.

Десподов, който днес празнува своя 23-и рожден ден, избра да зарадва децата от школите на бившите си клубове - ЦСКА, Перун (Кресна) и Литекс.

На Национална футболна база "Бояна" Кирил Десподов връчи футболните топки за ЦСКА на капитаните на петте отбора от подготвителните групи в Академията ни - Виторио Шотев (2007г.), Александър Георгиев (2008г.), Павел Кайряков (2009г.), Кристиан Калпазанов (2010г.), Константин Гергинов (2011г.).

Настоящият играч на австрийския Щурм Грац пожела на младите таланти здраве и много голове с подарените от него топки.

Десподов се надява отново да играе в един отбор с Николай Бодуров, който е пред раздяла с ЦСКА заради конфликт с ръководството на клуба.

"Следя всичко в ЦСКА. Пожелавам им успех, това е отборът на моето сърце. Дано един ден да завърша кариерата си в ЦСКА. Сега се чувствам много добре в Щурм, адаптирах се. Първенството е интересно. Ще се радвам отново да се съберем с Бодуров. Шегувахме се с Нестор Ел Маестро, че трябва да вземем Бодуров при нас. Той има проблеми с ЦСКА, а е уникален футболист и и заслужава да играе на високо ниво", коментира Кирил Десподов пред репортери на базата в Бояна.