Крилото на ЦСКА Енрике Рафаел почти сигурно напуска отбора и от Нова година ще се завърне в Бразилия. Той е много близо до подпис с втородивизионния Парана, който се бори със зъби и нокти за промоция в елита.

Новината е на бразилския журналист Фелипе Далке, който работи за няколко местни регионални медии. Според него Парана е на крачка от подпис с първото си попълнение за 2020 година и това е нападателят на “червените”. Това няма да е нова авантюра за Енрике Рафаел, тъй като той вече е играл за отбора в периода 2015-2016 година.

Бразилецът е в ЦСКА вече трети сезон, но повече време е прекарал извън терените заради непрекъснатите си контузии. През този сезон той все още няма официален мач, а и “червените” фенове сигурно го забравиха. 

Крилото страдаше от възпаление на капачката на коляното, но след това се обадиха и други травми и той постоянно е извън терена. Енрике се възстановява в родината си, където вероятно е осъществил контакт с бившия си клуб, пише "Меридиан мач".  

На мача с Рига в Лига Европа през миналата година той си счупи ключицата на рамото, което наложи операция и пак бе извън терените няколко месеца. От клуба искаха да извадят български паспорт на Енрике Рафаел, за да облекчат ситуацията с чужденците в тима, но контузиите на крилото осуетиха намеренията им.