Крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор даде интервю за нигерийската медия Eagles Tracker, което беше разделено на две части. Вчера беше публикувана и втората, в която Отабор говори за българското първенство, любимите си футболисти и голямата си мечта на терена.

“Лигата в България е тежка, но разликата с Англия не бих казал, че е голяма (б.р. - Отабор е играл във втора и трета дивизия на Острова). Футболът си е футбол навсякъде. Добре е в България да имаш здрава физика, това помага в мачовете. Най-силно впечатление ми правят страхотните фенове. Те се интересуват 24 часа, 7 дни в седмицата от отбора. Подкрепят, обичат те, супер са”, каза Отабор.

“Най-любимият ми играч въобще е бразилският Роналдо. От нигерийците пък най-много харесвах Джей Джей Окоча. Беше страхотен, имаше великолепен усет и трикове. Възхищавам се и на Нванков Кану, който си е легенда”, допълни Отабор.

Той отправи и послание към младите, които искат да пробият във футбола: “Ако ви отрежат, не се предавайте, това не е краят на света. Мен са ме рязали, но това не ме е спирало. Голямата ми мечта е да играя с Нигерия на световно първенство и се надявам да стане факт”, каза още крилото.