Голмайстор №1 в родния футбол Пет­ър Жеков разкри, че отборът на ЦСКА е подобрил рязко иг­рата си в последните мачове.

„ЦСКА ми харесва много напо­следък, особено сре­щу Ботев (Враца) и Черно море. Момче­тата играеха спокой­но, контролираха на­пълно мачовете. Подобрението е ви­димо и трябва да сме доволни. Въпреки това обаче не съм голям оптимист за дербито с Лудогорец в неделя".

"Да, на „Армията" е мачът, ще бъде пълно, ще има еуфория. Отборът ни обаче не е толкова сработен, че да съм спокоен за победата. Много от играчите ни са свободни аген­ти и в това отноше­ние отстъпваме. Наистина Локо (Плов­див) надигра Лудо­горец, но трябва да признаем, че плов­дивчани са по-силен отбор в момента, а и са заедно вече дъл­го време", каза пред „Меридиан Мач" ле­гендата.

„Пожелавам успех на Крушчич, но не знам дали ще станат нещата с него. Трябва да е много смел и знаещ. Но не знам дали може да научи футболистите как да играят като отбор. Трябва да се работи и индивидуално с тях, а в щаба не виж­дам такъв човек".

"Сега топките не са като едно време - по-леки са и трябва отлична техника на удара. Играчите трябва да стрелят, без кракът им да докосва зе­мята, защото иначе няма да имат добър контрол", съветва Петър Жеков.