Агентът на играчите на ЦСКА Рубен Пинто и Нуно Томаш - Мигел Ерлайн, посети столицата през уикенда, пише "Тема спорт". Той изгледа двубоя с Лудогорец, а вчера се срещна и с другия си клиент у нас - халфа на Левски Филипе Нашименто. 

Португалският мениджър е пристигнал в България, за да дискутира бъдещето на своите футболисти. Договорът на Пинто изтича в края на сезона, а през настоящата кампания Томаш се оказа със статута на дълбока резерва. Контрактът на Нашименто с Левски също е до май 2020 г.

Очаква се Пинто (27 г.) да парафира нов договор, което би го направило и чужденеца с най-много участия за ЦСКА в историята. Прави впечатление, че в последно време Рубен е твърд титуляр, докато прекият му конкурент на терена Кристиян Малинов е на пейката. 

Това е индикация, че “армейците” са решени да задържат Пинто. В началото на сезона ибериецът имаше проблеми с бившия треньор Люпко Петрович и известно време дори не попадаше в групата. Впоследствие двамата проведоха разговор и Пинто беше реабилитиран, а постепенно се наложи отново в състава.

Португалецът е с 96 шампионатни участия, а рекордьорът Маркиньос е със 114. Иначе Пинто има още 10 срещи за Купата на България и 8 в Лига Европа. Вкарал е 8 пъти в елита и 3 за купата.

Нуно Томаш (24 г.) за разлика от своя сънародник Пинто, може да напусне през зимата. Той не е доволен от статута си на резерва, а и на този етап няма изгледи да пробие в състава. 

Възможно е Томаш да бъде преотстъпен за пролетния дял, след което да се мисли как да се процедира с него. Той беше под наем в ЦСКА в първите месеци от тази година, след което клубът придоби изцяло правата му от Беленензес.

С изтичащ през лятото договор е и Жеферсон (25 г.). Бразилецът заяви още през август, че иска да преподпише, но това не се случи. Под ръководството на Милош Крушчич южноамериканецът стана резерва, но пък се включва във всеки мач по левия фланг на атаката.