Президентът на Арда инж. Петър Пешев изрази надежда, че тимът може да спъне ЦСКА и в двата мача тази седмица.
Утре от 13:30 часа отборът, воден от Стамен Белчев, посреща армейците в Кърджали. В неделя от 14:15 часа пък е шампионатният двубой, който обаче ще е на "Лаута" в Пловдив.

"Има интерес към мача за купата, но и не бих го определил като много голям. Очаквам да дойдат около 4-5 хиляди зрители. От една страна, двубоят е в работен час, а и доста от нашите привърженици в областта са на 30-40 километра от Кърджали и е по-трудно придвижването".

"И все пак е много по-хубаво, че ще играем в нашия дом. Надявам се, да не кажа, че очаквам, да излезем победители за купата срещу ЦСКА. А после за първенството, ако можем също да вземем нещо".

"ЦСКА понавлезе във форма, записа няколко победи преди срещата с Лудогорец. Ще стане здрав мач. Излизаме срещу солиден отбор и няма как да не се съобразяваме. Но и ние показахме, че можем да играем добре срещу силните. Не забравяйте, че спечелихме срещу Берое".

"Тогава преди мача ви казах, че е най-подходящият момент да играем с тях. Имахме своите аргументи да победим и Локо Пловдив в последния кръг. В този мач бяхме ощетени - ние вкарахме гол, но само реферът видя някакъв фаул на Ради Василев срещу вратаря. Напълно заслужавахме да спечелим", каза Пешев пред "Тема спорт".

"Няма да правим отново мащабна селекция. Ще вземем едно-две нови имена. Това ще е ядрото, с което ще завършим сезона. Не смятаме, че са необходими много промени", допълни Пешев.

"Ще стартираме подмяната на тревното покритие още следващия понеделник. В най-лошия случай, ако климатичните условия ни затруднят много, ще сме готови до края на март", каза още Пешев.

"Искам да подчертая, че влизането в шестицата не е поставяно като цел пред отбора. Нашето желание е да сме възможно най-напред в класирането, но няма някаква фикс идея за мястото. Приемам, че беше нормално да се заговори за влизане в шестицата заради резултатите ни", коментира още президентът на Арда.