ЦСКА планира да привлече поне трима чужденци през зимата, като с тях се надява да вдигне класата на отбора. Клубът вече преговаря с тях, като се е насочил изцяло към състезатели с офанзивни функции. “Червените” искат да вземат плеймейкър, крило и централен нападател, твърди "Тема Спорт".

За вратарския пост и защитата тимът от Борисовата градина е достатъчно добре обезпечен и е малко вероятно в тези три зони да се ангажират нови играчи.

В състава има дефицит на позициите зад нападателя и по двата фланга на атаката. Затова и в последните мачове левият бек Жеферсон беше използван като крило. Конкуренцията в тези зони ще бъде засилена за втория дял от шампионата. Напролет в редиците ще се завърне след контузия крилото Енрике.

За върха на атаката беше привлечен Ахмед Ахмедов от Дунав (Русе), който ще даде допълнителни опции за тази позиция. На “Българска армия” са получили запитвания за Али Соу. Интересът към него е от клубове от Китай и Саудитска Арабия и е много вероятно да се стигне до трансфер. Другите опции за нападението са Тони Уот и Юрич, но няма да е изненада, ако клубът се раздели с някой от тях през паузата.

“Червените” все още не успяват да намерят голмайстор с ефективността на продадения през лятото на 2018 година Фернандо Каранга.

ЦСКА има поглед и върху български играчи подобно на Ахмедов, които да осигурят широчина в състава. Клубът обмисля да си върне Румен Руменов от Етър, който може да действа и по фланговете, а и вече натрупа достатъчно опит в елита с екипа на “виолетовите”. Стартът на подготовка е на 6 януари, понеделник.