ЦСКА се отказва от крилото Едвин Джеси, пише "Тема Спорт".

Ганаецът би трябвало да се завърне в отбора, след като договорът му за преотстъпване във ФК Далас изтече в края на годината. Армейците обаче нямат намерение да разчитат повече на Джеси. Клубът ще се опита да продаде или отново да прати под наем играча, но не е изключено да се стигне и до разтрогване.

На ганаеца му липсва практика, тъй като записа само 4 участия и 82 минути през есента за Далас, а не е бил на терена от 15 август. В момента Джеси поддържа форма самостоятелно в Холандия.

За разлика от ганаеца в ЦСКА напролет ще остане другият, който бе преотстъпен - Божидар Чорбаджийски. Причината за това е, че бранителят няма право да играе за трети различен отбор в рамките на един сезон. Той вече записа участия за ЦСКА и Стяуа. Джеси пък е носил единствено екипа на Далас, така че няма проблем да продължи кариерата си в друг тим напролет.

Както вече съобщихме, армейците ще се разделят и с десния бек Стойчо Атанасов, като се водят преговори с Арда за продажбата на правата му. Бранителят е желан и под наем от Ботев Враца, но е по-вероятно да се стигне до трансфер в посока Кърджали.

Офанзивният халф на ЦСКА Греъм Кери пък е недоволен от статута си на резерва, пишат медии на Острова. Според публикации в пресата в Плимът - последното място, където ирландецът е играл, той се колебае за своето бъдеще. Кери дойде на "Армията" със статута на звезда и основен футболист, но през есента получи доста малко шансове за изява като титуляр.

Неговият договор с ЦСКА е за 2 години - до лятото на 2021-а. Ирландецът попадна сред стартовите 11 само в 10 от 20-те шампионатни срещи през есента, а общо игра 17 пъти в елита и записа едва 900 минути.

Греъм реализира само веднъж, и то в последния есенен кръг при 4:0 над Дунав. Той обаче е лидер по асистенции с 6. Кери не се ползваше с голямо доверие и в евротурнирите -беше титуляр единствено в двете срещи с Титоград.