Португалският халф на ЦСКА-София Рубен Пинто все още не се е съгласил да удължи договора си с клуба, пише "Тема Спорт". На този етап той обмисля ситуацията и не бърза да парафира.

Настоящият му контракт изтича в края на сезона и от 1 януари той ще може да подпише предварителен договор с всеки клуб. Ръководството на ЦСКА-София ще има разговори с футболиста преди заминаването за лагера в Испания около средата на януари.

Не е изключено Пинто все пак да се съгласи да преподпише и това може да случи преди тръгването за Марбея. По сходен начин преди година договорите си удължиха Витаутас Черниаускас и Тиаго.

Пинто е част от “червените” от 3,5 години. Ако остане и пред следващия сезон той ще се превърне в чужденеца с най-много участия за ЦСКА-София.

В хода на сезона той беше изпаднал в немилост пред треньора Люпко Петрович, но след напускането му беше реабилитиран и отново е твърд титуляр. В момента португалецът е в родината си, където разпуска със своето семейство и в същото време поддържа форма във фитнеса.