И ЦСКА е отправил оферта към десния бек Страхил Попов. Очаква се всеки момент той да разтрогне с елитния турски Касъмпаша, като е получил предложение от Лудогорец и Левски. Така трите ни водещите отбори влизат в битка за Попов. Към него не липсва интерес и от чуждестранни клубове.

В ЦСКА искат да се подсилят отдясно в отбрана, тъй като там разполагат номинално само с Иван Турицов. През есента на тази позиция беше използван и централният бранител Пламен Гълъбов. Треньорът Милош Крушчич още вчера заяви, че това е приоритетната позиция за подсилване през този месец. 

В лицето на Страхил Попов обаче “армейците” ще получат доста повече опит и сигурност, а бранителят се отличава и с добри включвания в офанзивен план.

Попов ще навърши 30 години на 31 август. Той дълго беше част от Литекс, а през лятото на 2016-а премина в Касъмпаша, припомня "Тема спорт". Попов бе основна фигура в турския клуб през последните 3 години и половина, но там решиха да правят масова чистка и тотално орязване на разходите. Страхил се наложи като неизменен титуляр в националния отбор в последните години (30 участия).

Попов е на челно място в списъка с набелязани от ЦСКА играчи, но на този етап не бърза да даде отговор на предложението.