Лудогорец и Левски влизат в спор за национала Страхил Попов.

"Орлите" вече са се свързали с футболиста и са провели първоначален разговор, пише "Тема спорт". Разградчани се оглеждат усилено за подсилване на десния бек. Както е известно, договорът на Сисиньо е до края на сезона. От края на юни той става свободен агент. Засега няма индикации, че бразилецът ще преподпише. Затова в клуба са решили да се застраховат. За тях няма да е проблем да покрият финансовите изисквания на Попов.

От Левски също са се свързали с него, въпреки че се подсилиха с Деян Лозев, Петър Хубчев разполага и с Живко Миланов. Според Топспорт лично треньорът ще проведе разговор с Попов. Двамата се познават отлично от съвместния им престой в националния отбор. Бранителят се представяше впечатляващо под негово ръководство и това е основният коз на "сините".

Интерес към Попов проявяват и клубове от турския елит. На българина вече му беше обявено, че е свободен да напусне Касъмпаша. Собственикът на турския клуб Тургай Джинер е имал среща с 11 футболисти, сред които и родният национал. На нея той ги е информирал, че са свободни да си търсят нови отбори, като няма да им бъдат правени спънки. Очаква се в близките няколко дни да бъдат оформени и документално разделите с всички водещи играчи на истанбулския клуб.

Всички играчи, начело с Попов, са сред най-основните през изминалия полусезон за тима, но след слабото представяне през есента Джинер реши да се раздели вкупом с тях и да залага на млади момчета с идеята за обиграване за втория ешелон. Самият бизнесмен смята да намали драстично инвестициите, защото има затруднения от финансово естество и това налага раздяла с най-скъпоплатените футболисти.

Развитие се очаква до средата на януари. У нас националът игра за Литекс, Монтана и Локомотив Мездра, преди да бъде продаден на Касъмпаша от ловчанлии през лятото на 2016-а.