Дунав привлече големия талант на ЦСКА Митко Митков. 19-годишното крило ще доиграе сезона под наем при русенци. Той замина за североизточния град вчера следобед и вечерта беше очакван в отбора. Митков ще мине прегледи днес и ще стартира подготовка.

На този етап Дунав е планирал да води занимания само в Русе, но се говори, че може и да се намери финансиране за лагер в Турция. Макар и неофициално, доскорошният президент д-р Симеон Симеонов продължава да е ангажиран с клуба.

Иначе Митков записа 2 мача за ЦСКА в елита през есента. Той се разписа с красив далечен удар в дебюта си при 2:2 с Етър на "Армията". Включи се и срещу новия си тим Дунав при 4:0 на 14 декември. Митко беше на терена общо 48 минути в шампионата.

Интересното е, че той игра повече в Лига Европа - 64 минути в реваншите срещу Титоград (0:0, 30 мин.) и Зоря (0:1, 34 мин.). Митко може да действа и по двата фланга на атаката, като при "червените" беше използван по-често отдясно. Той взе участие и в летните контроли на тима.

В Дунав Митков ще получи доста игрови минути, тъй като клубът се раздели със Светослав Ковачев и се нуждаеше от флангови нападател. Ковачев бе под наем от Лудогорец, но Арда (Кърджали) го привлече в понеделник, също като преотстъпен.

"Митков ще играе при нас до края на сезона. До петък очаквам да привлека и другите набелязани момчета", заяви треньорът на Дунав Людмил Киров пред "Тема Спорт". В Русе се очакват още играчи под наем, с които да бъде завършен сезонът. Дунав се стяга за здрава битка за оцеляване, като в момента е на 11-а позиция.

Доскорошният капитан на "драконите" Мартин Ковачев пък ще продължи кариерата си в македония ГП, който е воден от добре познатия у нас Наджи Шенсой.