Готови сме, трябва да неутрализираме силните им страни. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич преди Вечното дерби с Левски тази събота, от 14:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

„Предстои мач с Левски, с най-големият наш съперник. Това съперничество е най-красивото нещо в българския футбол и трябва винаги да е на здрави основания. Подхождаме към мача сериозно, уважаваме нашия съперник – най-важното е да се потрудим, да покажем нашите най-силни качества, да неутрализираме тези в съперника, които не са малко чрез нашата игра да покажем качествен футбол. Да бъдем интелигентни и умни, да постигнем един добър резултат. Мисля, че сме готови за мача – относно Раул Албентоса – не е тренирал няколко дни, още е под въпрос, едва ли ще се включи в игра. Настроението в отбора е добро. Този мач не е решаващ за моята съдба, всеки е“, започна сръбският специалист.

На пресконференцията присъстват и капитанът на армейците Петър Занев. „Не съм чел какво е казал Христо Янев, все пак опитът който имам, мачовете, които съм изиграл в кариерата си, това ме задължава да помагам на съотборниците си. Един отбор може да успее, да се бори за първите места, когато в съблекалнята има 25 лидера – един човек не може да реши дадено дерби, отборът е много важен“, сподели бранителят.

„Как ще играе Левски, това е тяхна работа – дали ще играе търпеливо, агресивно, това си е тяхно право. За нас е важно как ние ще се представим. Трябва да покажем нашите качества, да отговорим на тяхната агресивност с още по-голяма агресивност, със сърце, на умна глава – ако резултатът не е положителен, поне да сме дали всичко от себе си“, допълни още преди утрешното дерби Крушчич.

Двамата със Занев бяха запитани и относно назначението на Георги Кабаков и дали това ще се отрази на сблъсъка между „сини“ и „червени“. „Надявам се съдията да се справи, ще направим всичко възможно мачът да протече коректно, да няма провокации. И ние футболистите имаме важна роля в това съдиите да се справят добре – каквото зависи от нас като коректност, няма да има проблем, вече, разбира се, всичко в рамките на позволеното. Един отбор е толкова силен, колкото е силен противникът му“, каза Занев. „Играчите и треньорският щаб не се занимават с тези неща. Ние се занимаваме само с това, което зависи от нас – а именно как ще се представим на терена. Другите участници в мача ще се справят много добре“, допълни Крушчич.

„Този мач няма нужда от мотивация, всички разбират важността му. Както каза и треньорът мачът ще го решат детайлите и това кой ще направи повече грешки. Лично аз за себе си имам мотивация да се представя на ниво, защото в първото си дерби не можах да играя добре тъй като имах вирус. Този мач съм си обещал да се справя много по-добър начин. Надявам се още от първата минута да играем. Отборите срещу нас се затварят, до 50-60-та минута затварят пространствата, след това физически изнемогват и пред нас се отварят такива“, каза още централният защитник по повод срещата с Левски.

Крушчич завърши с това, че се надява на сериозна подкрепа от трибуните, като не изключи възможността Рафаел Енрике да помогне на „червените“ в събота. „Със сигурност Енрике тренира нормално без никакви проблеми и се надявам, че ще помогне и в мача с Левски – колко точно, тепърва предстои да разберем. Важно е играчите да стоят добре на терена без значение от схемата. Може да се каже, че това е най-големият мач в треньорската ми кариера, но не бих го определил извънредно по този начин. Аз съм уверен и убеден, че нашите фенове ще ни дадат голяма подкрепа, а нашата задача е винаги да дадем най-доброто от себе си. Трудно е да кажем с какво ще ги изненадаме, ще видим утре на терена“.

„Лично за феновете, те хората прекрасно разбират, гледат футбол, оценяват как отборът играе и се раздава. И ние футболистите с играта си на терена трябва да ги караме да идват на стадиона и да се увеличават, и разбира се, да не ги разочароваме и да ги караме да се срамуват“, каза още по темата Занев. Крушчич обяви, че концентрацията е само върху мача с Левски, когато бе запитан относно вероятността на „Българска армия“ да дойдат нови попълнения. /БГНЕС