Руският халф на ЦСКА Денис Давидов беше сред най-използваните играчи в зимните контроли. Той беше титуляр в по-голямата част от проверките и изглеждаше така, сякаш ще получи шанс за изява и в официалните двубои, пише "Тема спорт". От началото на втория дял обаче изминаха 5 мача (4 за първенството и 1 за купата), а в тях Давидов нито веднъж не попадна дори в групата.

Оказа се, че руснакът е бил контузен, поради което е пропуснал първите две срещи - с Левски и Ботев (Пловдив). След като се възстанови, офанзивният халф продължи да остава извън сметките. Той не влезе сред 18-те дори в последния мач - с Берое. Тогава треньорът Милош Крушчич заяви, че Жеферсон се е разболял преди срещата и не е бил на разположение. Въпреки това бразилецът беше на пейката срещу Берое?! Вместо това Жеферсон можеше да остане извън 18-те, тъй като заема квота извън ЕС, също както Давидов, и на негово място да влезе именно руснакът. Дори и при тези обстоятелства обаче извън състава пак беше юношата на Спартак (Москва). Така той не е попадал сред 18-те във вече 6 поредни официални срещи, като се прибави и тази с Дунав от 14 декември.

Давидов имаше съвсем скромна роля и през есенния дял. Той записа едва 3 участия и 51 минути в първенството - в първия кръг с Етър (30 минути), в 11-ия с Берое (14 минути) и в 19-ия с Арда (7 минути). Общото между тези 3 двубоя е, че ЦСКА не спечели нито един от тях. Давидов имаше и едно участие за Купата на България, което беше и единственото му като титуляр - при 3:0 над Локо Горна Оряховица, когато вкара и гол. В повечето случаи обаче оставаше извън сметките, най-вече заради паспорта си извън ЕС. Същевременно през есента неведнъж беше обяснявано, че е контузен, а по семейни причини се беше прибрал и за известно време в Русия.