Стамен Белчев със сигурност ще поеме отново отбора на ЦСКА, твърди „Меридиан Мач“. Това стана възможно вчера след като треньорът официално разтрогна договора си с Арда по взаимно съгласие. 

Белчев два пъти бе канен да се върне на „Българска армия“ през последната година – още в началото на сезона и след напускането на Люпко Петрович, но два пъти отказа на ръководството на „червените“ заради работата си в Кърджали. 

Сега обаче ситуацията е коренно различна заради кризата и промяната а политиката на Арда. Специалистът от Хасково е много амбициозен и искаше да развие отличен отбор в Кърджали, което вече изглажда невъзможно с оглед на несигурността в родния футбол.

Стамен Белчев може да поеме ЦСКА още на момента, което ще означава раздяла с Милош Крушчич. Амбициозният сърбин стабилизира „червените“, но изглежда, че при него този отбор стигна тавана си и едва ли той ще може да го развие. 

Крушчич изненадващо пое тима след напускането на Люпко Петрович, за да осигури приемственост, а и защото нямаше как сериозен треньор да пристигне, след като сезонът бе започнал и бе в разгара си. Самият сърбин прояви желание да води ЦСКА в продължение на 5 години, но едва и той вярва на това, при липсата на почти никакъв опит като старши треньор.

Стамен Белчев е бил сериозно ухажван от силния човек в ЦСКА Гриша Ганчев. Треньорът е получил уверения, че ще има пълен кредит на доверие и ще има спокойствие поне в продължение на 2 години, за да може да направи отбор по своя вкус. Треньорът ще има по-голяма сигурност и ще получава по-голяма заплата от Арда, където се разписваше срещу 15 000 лева на месец.

Белчев бе начело на ЦСКА от есента на 2016 година до пролетта на 2018-а. Той успя да наложи агресивен стил на игра и резултатен и приятен за окото футбол, като постигна и знакови победи над Левски в дербито. Стамен е харесван и от „червената“ публика, въпреки че има хора, които не го приеха, тъй като не е свързан исторически с „Армията“.