Най-опитният футболен мениджър у нас - Яни Димитров, предлага чрез "24 часа" БФС отново да отвори трансферния прозорец до завършването на първенствата в България заради неблагоприятните последствия върху нашите клубове вследствие на пандемията от коронавирус. 

Дори и водещите и стабилни финансово клубове ще са принудени да освободят повечето високоплатените си водещи футболисти, предимно чужденци. 

В Първа лига масова чистка започна новака Арда, чието ръководство реши да освободи всички легионери, а пък старши треньорът Стамен Белчев също реши да си тръгне от Кърджали.

"Какъв ще е българският футбол в обстановката на коронавируса и в периода веднага след свалянето на забраната за тренировки и мачове? 

Много клубове ще имат големи проблеми с изплащането на заплатите и голям брой футболисти ще поискат да прекратят договорите си завеждайки дела за компенсация.

Клубовете няма да могат да разчитат и на тези скъпоплатени чуждестранни футболисти, които в момента имат договори с клубовете. 

Обезателно ще настъпи вакуум в списъка на футболистите, които са регистрирани до 28 Февруари 2020 г. и които имат право да участвуват в мачовете от Шампионата. 

Във връзка с това предлагам БФС да отвори отново трансферния прозорец и разреши подписването на временни трудови договори с нови футболисти, които са съгласни да играят дори и на символични възнаграждения. 

Това няма да е прецедент в световния футбол, след като доскоро и в Англия имаше опция за подписване на такива временни договори, дори и седмица за седмица със свободни агенти", каза дългогодишният ни футболен агент Яни Димитров, който е с огромен опит на пазара във Великобритания и Русия, където от дълги години живее.