Доскорошният защитник на ЦСКА - Раул Албентоса, заяви, че е спасил клуба от изчезване. По думите му, той е сторил това като е разтрогнал договора си по взаимно съгласие. По неофициална информация, месечната заплата на испанеца е било от колосалните 40 000 евро.

"В ЦСКА забелязах голяма привързаност. От първия момент собственикът на клуба винаги се интересуваше от мен и ми помагаше във всичко. Сега, при толкова сериозна криза, не можех да ги разочаровам и трябваше да върна услугата.

Обадиха ми се и ми казаха, че поради коронавируса трябва да вземат решение, защото има голям шанс отборът да изчезне. Тогава аз реших да им кажа, че прекратявам договора си, за да им помогна, за да може отборът да продължи да съществува

Пристигнах в Испания с частен полет от България. Похарчих 20 пъти повече, отколкото за нормален полет, но трябваше да го сторя за моето семейство. Реших да взема това решение от уважение към хората и децата ми.

Загубих пари, да, но го направих, за да се избегне изчезването на ЦСКА. Беше необходимо да помогна на клуба, за да може той да продължи напред. Историята на клуба и феновете са преди всичко", каза Албентоса пред EL ESPAÑOL.

Има вероятност след края на пандемията от коронавирус той да се завърне на "Българска армия". ЦСКА обаче ще има сериозна конкуренция за подписа му, тъй като няколко клуба от Секунда дивисион също искат опитния бранител.