Около 4 млн. евро общо търси ЦСКА за конвертируемите чужденци в отбора. Голяма част от легионерите напускат, като от другия сезон ще се залага предимно на български футболисти. "Червените" се надяват да продадат нападателя Али Соу, халфа Тиаго и защитника Жеферсон.

Първият струва около 2 млн. евро, докато другите двама са предлагани на цени в порядъка на 1 млн. евро. На "Армията" почти сигурно остават италианеца Стефано Белтраме, бразилците Евандро, Енрике, Бусато и французина Брадли Мазику. Надеждите на ръководството са те да продължат да се развиват при "армейците" и впоследствие да бъдат продадени в чужбина за добри пари, пише "България днес".

За останалите спешно се търсят купувачи, като при липса на такива договорите ще бъдат прекратявани по взаимно съгласие. След края на пандемията се очакват глобални промени във футбола и намаляване на цените на играчите, което допълнително ще създаде проблеми на "червените".

В момента ЦСКА разполагат с точно 15 чужденци след напускането на Раул Албентоса и Върнан Анита. Очаква се следващите двама, които си тръгват да са ирландеца Греъм Кери и руснака Денис Давидов. За двамата в момента няма кой да плати трансферна сума и те най-вероятно ще си тръгнат без пари от "Армията". Без финансови претенции се очаква да напуснат още вратаря Витаутас Черниаскуас, нападателят Томи Юрич и крилото Вив Соломон-Отабор, за които също липсват кандидати. Рубен Пинто и Едвин Джеси пък напускат като свободни агенти, тъй като договорите им изтичат в края на настоящия сезон

Разчистването на чужденците ще облекчи сериозно бюджета на ЦСКА за следващия сезон. "Червените" изпаднаха в сериозна финансова криза след въвеждането на извънредното положение, а пандемията нанесе тежък удар върху бизнеса на собственика Гриша Ганчев. Това ще даде шанс за изява на юноши на клуба и играчи, които в момента са преотстъпени на други отбори. След края на сезона на “Армията” със сигурност се завръщат Ангел Лясков от “Ботев” (Враца), Митко Митков от “Дунав” и Тонислав Йорданов от “Дунав”.

Първият се представя изключително силно през този сезон и дори получи повиквателна от националния селекционер Георги Дерменджиев за контролата с Беларус. Митков и Йорданов също се развиват добре и ще имат шанс за изява на “Армията” при променената ситуация. Големи надежди се възлагат и на 17-годишния Мартин Смоленски, който бе преотстъпен на "Литекс” в началото на тази година, но той най-вероятно отново ще бъде отдаден под наем.