ЦСКА ще опита да продаде някой от най-конвертируемите си играчи през лятото, пише „Тема спорт“.

Армейците със сигурност няма да разтрогнат договорите на петима от чужденците си - Мазику, Енрике, Белтраме, Евандро и Соу, а в същото време искат да преподпишат с вратаря Бусато, чийто договор изтича.

Предвид сложната финансова ситуация почти сигурно ще се стигне до трансфер на някой от нападателите Евандро или Соу. Те биха донесли добри приходи, а от друга страна и разходите на клуба ще спаднат, тъй като заплатите им са високи.

От трета страна в отбора има вече достатъчно варианти за върха на атаката с Ахмедов и Тонислав Йорданов, който ще се завърне от наема в Етър. Не е изключено и привличането на нов нападател. В последната година Евандро играе основно по лявото крило, където не се чувства комфортно.

През зимата Соу беше пред трансфер в египетския Ал Ахли, но отклониха офертата, за да останат в борбата за титлата. С оглед последвалите събития това може да бъде отчетено като грешка и сега негов трансфер отново е на дневен ред.

През новия сезон се очертава доста променен отбор, след като с клуба разтрогнаха Албентоса, Анита и Давидов, а е ще има и още. Очакванията са през лятото като треньор да се завърне и Стамен Белчев.