Халфът на ЦСКА Рубен Пинто разкри, че напуска "Българска армия" след края на сезона. Договорът му изтича през лятото и няма да бъде подновяван. За тази развръзка Gol.bg съобщи още в средата на миналия месец, когато научихме, че и Стамен Белчев се е разбрал да поеме "армейците" за новия шампионат. 

"Договорът ми приключва през юни, след което ще мисля за бъдещето", заяви Пинто пред вестник "Рекорд" в родината си, цитиран от "Тема спорт".

"Не си затварям вратата пред завръщане в Португалия. Обичам страната и първенството е много добро. Предимството на чужбина е, че там получавам повече пари. Това, което взимам в България, малко португалски клубове могат да ми плащат. Все пак съм на 28 години, не съм стар и съм готов да опитам нещо ново. Знам, че през годините е имало оферти за мен. ЦСКА искаше да си върне инвестицията. Доколкото знам, те ме купиха за 300 000 евро от Беленензеш и са искали двойно и тройно за мен. Никога не съм бил срещу ръководството, имам договор и винаги съм уважавал решението на клуба", казва Пинто пред изданието.

"Аз съм третият чужденец с най-много мачове за клуба. Бях избран и за един от капитаните на отбора, като гласуването беше сред играчите. Знам малко български и бях единственият, който можеше да говори с всички групи - местни играчи, бразилци, испанци и други, които говорят английски. Не е обичайно чужденец да е капитан, но за мен не бе новост да нося лентата. Бях капитан на Бенфика от децата до дубъла. Разбирам се добре с всички, мразя интригите и винаги защитавам отбора", казва още Пинто.