Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев коментира големия брой чужденци, които минаха и още са в отбора през последните 4 години.

"42-ма чужденци за 4 години в ЦСКА е твърде голяма бройка. Водеща при техния подбор със сигурност е амбицията да се преследват високи резултати. Но важното е колко от играчите все още са в отбора, каква работа вършат и какви приходи са донесли напусналите".

"Анализът и изводите трябва да се направят от ръководството. Разбира се, ако ЦСКА беше шампион и носител на купата, никой нямаше да смята чужденците. Но в случая виждаме, че ги няма исканите резултати, а текучеството е твърде голямо. Това влияе и на резултатите".

"Един чужденец се адаптира по-трудно, треньорът не харесва друг, трети не се защитава достатъчно добре на терена, а към четвърти не се проявява достатъчно търпение. В крайна сметка се получава едно налучкване при привличането на вносна стока".

"В клуба има надеждата, че всяка година ще е по-добра от предишната и се правят опити да се вдигне нивото с чужденци. Отделен е въпросът на фона на резултатите дали това е най-добрият подход. Значение имат и многото треньорски смени".

"Всеки наставник си има свои предпочитания и ако настоява за определени футболисти, това допълнително увеличава бройката на чужденците", каза Гочето пред "Тема Спорт".