Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю за италианската медия tuttojuve.com.

Той говори основно за големия местен талант Рикардо Орсолини, който този сезон правеше фурор с екипа на Болоня в "Серия "А". Джарета засегна и някои теми, свързани с "армейците", сред които привличането на сънародника му Стефано Белтраме през зимата.

"Любопитен факт е, че аз продадох Белтраме в Ювентус, когато бях директор в Новара. През януари в ЦСКА имахме нужда от качествен играч, който е способен да променя баланса. Стефано веднага ми изникна в ума и си представих как ще пасне на нашия стил. Според моето виждане Белтраме е способен да изстреля отново кариерата си към топпървенство с изявите си в аристократичен клуб като ЦСКА. Отборът ни винаги се бори за трофеи", каза Джарета, цитиран от "Тема Спорт".

"Моята идея за Белтраме на този етап се оказва доста успешна. Той се разбира отлично с всички в клуба и вече започна да влиза в сърцата на феновете. Неговият опит в чуждестранно първенство също бе фактор при привличането му. За повечето италиански играчи е трудно да напуснат родината си, но Стефано вече имаше опит в Нидерландия, където бе показал доста добри изяви. Видях, че има глад да се докаже, така че той прие сериозно възможността в ЦСКА и иска да се представя силно с екипа ни", допълни Джарета.

На въпрос какви са били параметрите по сделката за привличането на Белтраме от Ювентус в ЦСКА, директорът разясни: "Неговият договор изтичаше в края на сезона и Ювентус предпочете да го пусне като свободен агент, без да търси компенсация насреща. Това беше прекрасен жест от страна на италианския клуб", заяви Джарета.