Скандалът с крайното класиране във Втора лига на България набира скорост. От БФС изразиха възмущенията си от твърденията на собственика на Септември Румен Чандъров.

Както е известно, Чандъров се закани да съди централата, тъй като от БФС вкараха в Първа лига ЦСКА 1948.

"Ръководството на Българския футболен изказва възмущението си от твърденията, изразени от собственика на Септември София Румен Чандъров по адрес на централата и опитите за публични внушения, направени след вчерашното заседание на Изпълнителния комитет.

Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от "подлагане на основния спонсор" на футболния съюз, може да бъде определено единствено като манипулативно и съзнателно целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения.

БФС никога не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК ЦСКА 1948 - факт, който изключително лесно може да бъде проверен и доказан. Нещо повече - Българският футболен съюз, чрез националните отбори, които администрира, дълги години има договорни отношения с друга популярна фирма от същия бранш.

Приетият от Изпълнителния комитет вариант за крайно класиране във ВПЛ за сезон 2019/2020 е следствие не само от редица съвещания и анализи на Експертната група към БФС (с участието на ПФЛ, АФЛ и АБПФ), но и от официалното допитване до членовете на Втора лига и последвалата дискусия с представители на клубовете от челото на таблицата.

Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите конкретни ползи; функцията на БФС обаче е да защитава интересите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по максимално справедлив и обективен начин.

Фактът, че 10 от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 официално се обявиха за прекратяване на шампионата поради финансови и кадрови затруднения, причинени от форсмажорната ситуация у нас и по света, със сигурност надделява над амбициите на един или друг клубен собственик.

Силно се надяваме, че обвиненията на г-н Чандъров са плод на афект и пожелаваме на издържания от него клуб, както и на потенциалните му съперници, успех в предстоящите баражи за участие в следващия сезон на Първа професионална лига", написаха от централата.