Главният мениджър на ЦСКА - Стойчо Стоилов, коментира влизането в елита на ЦСКА 1948. Той заяви, че от "Българска армия" ще заведат дело и обвини съименниците, че са влезли по нечестен път сред най-добрите отбори в България.

"ЦСКА 1948 ли? Първо, бях изненадан много от някои решения на БФС. "А" група играе, "Б" група не играе - защо? Чеферин нали каза, че всички първенства трябва да завършат задължително до края на август. Защо БФС взе такива решения? Според мен това бяха грешни решения спрямо футболния феърплей. Имаше време да се изиграят всички мачове в "А" група".

"Септември са си прави в техните искания. ЦСКА 1948 влезе неправомерно и в "Б" група, не знам какъв е този техен честен път, който лансират. Смешно е! Нали имат един файтон хора, ясно е кой е ЦСКА. Нямат право да използват тази абревиатура. Медиите не могат да използват тази абревиатура, когато става въпрос за тях. Предприети са съдебни мерки - този клуб да не може да използва абревиатурата и емблемата", каза Стойчо Стоилов пред bTV.

Припомняме, че сезонът във Втора лига беше прекратен и настоящето класиране обявени за крайно. Така ЦСКА 1948 получи директна промоция, тъй като беше едноличен лидер с 3 точки аванс пред Септември, който имаше и мач по-малко. Столичани и Монтана ще играят баражи за влизане в efbet Лига. 

В Сърбия пък не пропуснаха новината, че в елита ще имаме два отбора с името ЦСКА.