Един от най-титулуваните хандбални клубове у нас ЦСКА започна дарителска кампания, а голямата цел е съществуването му. „Червените“ са най-успешният клуб в родния хандбал с 10 титли на страната при мъжете и 12 при жените. В последните години клубът изпитва сериозни финансови затруднения и след титлата при жените от 1991 година и спечелената Купа на България при мъжете през 2002 г. успехите постепенно намаляват. 

„Кампанията я инициираме, защото получихме ръка от Министерството на спорта, което ни предлага споразумение за разсрочване на задълженията, натрупани от клуба. И сега целта пред нас е да съберем минимум 20 хил. лв., които трябва да платим, за да подпишем това споразумение. И клубът да излезе на чисто, да не се води длъжник, за да може да участва по различни програми и по някакъв начин да задвижим процеси, които да помогнат да се дофинансира, да се участва по различни проекти и тн.“, заяви Иван Белев, член на Управителния съвет на ХК ЦСКА. 

„Дълговете ни са основно към Министерството на спорта и към „Сердика Спортни имоти“ – някъде около 100 хил. лв. Кампанията стартира миналата седмица и до момента все още нямаме много натрупани средства – около 2 хил. лв. От години нямаме спонсори, може би повече от 10 години. В този период не сме имали друга форма на финансиране, освен спортни услуги, които залата може да предоставя за тренировки. Затова втората част от задачата е да популяризираме нашата кампания и да намерим няколко спонсора, които с минимални средства месечно да ни помогнат да покриваме тези задължения, които в момента ще бъдат разсрочени". 

"Преди може би малко повече от 10 години имахме пълната пирамида отбори – от 10-12-годишни до юноши и девойки старша възраст, плюс мъжки и женски представителни отбори. В момента нямаме средства да издържаме представителни отбори, но искаме да възстановим пирамидата. Първо при момчетата, където имаме три възрастови групи и имаме да попълваме още отбори, а след това и при девойките. Целта ни е започването на изграждане на кадри, които да могат след това да служат за представителните ни отбори. Основното е да се запази спорта при децата“, каза още Иван Белев. 

Може да подкрепите хандбален клуб ЦСКА ТУК!!!