Бившият треньор на Левски – Велислав Вуцов, коментира последните драми при "сините".

Той заяви, че 26-кратният шампион на България сигурно има 50% повече фенове от ЦСКА и каза за друг голям проблем на "Герена", този с чужденците. Според него, след години Левски няма да има ветерани и за благотворителни мачове ще трябва да се търсят футболисти от сорта на Франсис Нар и Бабатунде Адениджи, които са едни от най-запомнящите се легионери в отбора през последните години. Те бяха взети с огромни очаквания, но тотално разочароваха с изявите си.

Вуцов разказа още как Левски е изпуснал Георги Костадинов без пари заради Диана Иванова, която за кратко беше шеф в клуба през 2016 г., говори още за акциите на клуба и за Наско Сираков.

Ето какво каза Вили Вуцов пред БНТ:

"Искам да погледна малко напред, отколкото да гледам назад назад. В последните години доста неща в Левски бяха покрити в мъгла и не бяха ясни. Политиката на клуба се изкриви - взимат се чужденци, кой ги води, как идват, много неясноти.

Бих нахокал хората, които работят в клуба през последните 8-10 години. Левски беше почти чист, когато Тодор Батков се оттегли. Акциите нямат никаква стойност, дават се тук и там. Появи се преди време някаква жена Диана, говори си някакви глупости с феновете, каква беше - не се разбра.

Каква е стойността на тези 86.6% от акциите? Откъде-накъде Тръст "Синя България" има 10% от акциите на Левски? Това са 27 души, не са всички фенове. Защо феновете да нямат и 20%, но да има прозрачност. Имаше неяснота откъде идва финансирането в Левски след Тодор Батков. Наско Сираков е най-подходящата фигура за Левски, без да се обиждат другите.

Емил Спасов още играе за ветераните, във форма е. След 10 години трябва да търсим Нар и Бабатунде и да ги викаме да играят за ветераните на Левски. Изгуби се автентичността на клуба. Бях 10-годишен, вървя по улицата в квартал "Хаджи Димитър", срещам Емо Спасов и искам да го пипна. Това е Емо Спасов! Сега до кого да се докоснеш?

Левски не е предмет, не е човек, за да се спасява. Левски е създаден, за да му се радват хората. В последните години се говори само за акции, за акционерното дружество. "Фенове" е разтегливо понятие, имаше фенско разцепление, много хора от тези фенове се показват, вживяват се в нещо, дават мнение. Това не е правилно!

ЦСКА също е гранд на България. Да, с 50 години е след нас, сигурно са и с 50% по-малко от нас като количество фенове, но пак имат много фенове. Преди две години Спас Русев хвърли акциите, имаше измислени събрания и никой не се стресна от това нещо. 

Проблемът в Левски е събарянето на сектор "А". Нека свалим картите и си го кажем. Съборихме сектор "А", взехме заеми, това натисна клуба. Ако тогава имаше Управителен съвет с акционери, те щяха да попитат с какви пари ще се направи този сектор.

Свършва договорът на национала Георги Костадинов с клуба, отива той да преподписва и Диана Иванова му казала: "Вчера те гледах, не беше толкова добър и няма да ти подпиша договора". А той се е разбрал с Даниел Боримиров. И не подписа и си тръгна. Това не е легенда, истинска история е, подписвам се под нея.

Не вярвам да се стигне до фалит. Не може Левски да го притежава всеки, Наско Сираков може да притежава временно акциите, но той няма средствата за Левски, което не е срамно - друго е работил. Главен акционер на Левски в България могат да бъдат 4-5 души", каза Вуцов.