Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до Михаил Касабов по повод кончината на Борис Гаганелов, съобщи на сайтът на БФС.

"Уважаеми господин президент, скъпи Михаил,

Бих желал да изразя своите искрени и сърдечни съболезнования по повод кончината на легендата на ПФК ЦСКА и българския футбол Борис Гаганелов. Думите не стигат за да опишат тъгата, която чувстваме от тази загуба за българския футбол.

През своята кариера Борис изигра 51 мача за България между 1963 и 1970 година и взе участие в 2 световни първенства - Англия 1966 и Мексико 1970. На клубно ниво той ще бъде запомнен с дългата си кариера в ПФК ЦСКА, за който има над 350 мача за 14 години и с който спечели 7 титли и 6 купи на страната. След оттеглянето си продължи като помощник треньор на националния отбор и на ЦСКА.

Легендарен капитан на българския национален отбор, както и на ПФК ЦСКА, считан за един от най-великите футболисти в България, неговият завет и постижения и най-вече неговата добронамерена личност, лоялността и човешките му качества няма да бъдат забравени и той истински ще липсва.

От името на международната футболна общественост, бих искал да изкажа съболезнования на Българския футболен съюз, както и на семейството, приятелите и близките на Борис Гаганелов. Нашите мисли са с вас. Надяваме се тези спомени и подкрепата да донесат мир и утеха в тези тежки времена.

Искрено Ваш,

Джани Инфантино".