Ботев Пловдив - ЦСКА, първи полуфинален сблъсък за Купата на България. Стадион "Ботев 1912" в Коматево, 21.00 часа.

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Георгиев, Джонатан, Бандаловски, Работов, Филипов, Балтанов, Терзиев, Шопов, Неделев, Тонев, Вутов

ЦСКА: Бусато, Мазику, Занев, Гълъбов, Турицов, Малинов, Антов, Евандро, Белтраме, Кери, Соу

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора се изправиха един срещу друг в турнира и миналия сезон, когато след двата мача Ботев успя да елиминира "червените".

Сега ЦСКА е жаден за реванш, но дългата пауза покрай пандемията с коронавирус поставя сериозни въпросителни за състоянието на съперниците.

"Канарчетата" са доказан турнирен боец в последните години и разполагат в състава си с опитни футболисти. Очаква се треньорът Ферарио Спасов да заложи на стартов състав с 10 българи, като единственият чужденец ще е десният бек Джонатан. В групата на Ботев след контузия се завърна Лазар Марин, който ще започне от скамейката.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич няма да разчита на наказания Рубен Пинто. Вместо него в средата на терена се очаква да започне Антов, а до капитана Занев в отбраната да играе Гълъбов.

По фланговете най-вероятно ще действат Кери и Евандро. Централният нападател Али Соу отново ще получи доверие на треньора въпреки пропуските си срещу Витоша Бистрица, включително и от бялата точка. Алтернатива на Соу е Ахмедов, но той е по-малко сработен с тима.

На мача ще присъстват 1105 зрители, а главен съдия ще бъде Николай Йорданов. Интересното е, че той ръководи първия полуфинал и преди година, когато Ботев спечели с 3:2 в Коматево.

Очакваме пореден зрелищен и равностоен сблъсък между тези противници, а крайният изход на битката навярно ще се реши чак на реванша след две седмици.

Резултат: Ботев Пловдив - ЦСКА 1:1