ЦСКА стана поредният клуб, който се противопостави на предложените промени в Закона за хазарта.

"Армейците" публикуваха своята позиция на официалния си сайт, където разясняват, че искат прокуратурата и съдът да принудят ЦСКА 1948 да не използват името "ЦСКА", тъй като това право се полагало само на тях.

Както е известно, ЦСКА-София се сдоби с емблемата на ЦСКА, след като бяха платени 8 000 000 лева. ЦСКА 1948 пък успя да влезе във футболния елит на България и за първи път ще играе там от сезон 2020/2021. 

Ето какво пишат от ЦСКА:

"Уважаеми армейци и приятели на спорта,

Обръщаме се към цялата общественост във връзка с подготвените промени в хазартния бизнес, като изразяваме нашето мнение, че представения законопроект ще се отрази изключително неблагоприятно на пазара на труда, националния бюджет и отчисленията, които отиват за българския спорт.

С навлизането на невиждана икономическа криза след пандемията, запазването на работни места, плащането на такси и данъци към бюджета и подпомагането на спорта, са от изключително важно  значение.

Ние като отговорен клуб и данъкоплатец сме много доволни от сътрудничеството с „УИНБЕТ“. Една  почтена и толерантна компания, която е символ на коректност и загриженост към родния спорт. „УИНБЕТ“ има производство, което се котира в над 100 страни по света, което е и отлична реклама за изнемощялата ни икономика и позитивен имидж за страната ни като цяло.

Наясно сме , че в този бизнес има и „гнила ябълка“ с актове за 330 милиона лева – откраднати пари от българския бюджет, в това число и от коректните  данъкоплатци. Това не значи обаче, че трябва да се ограничи цялата индустрия с този закон.

От тук изниква и страннния въпрос: защо акционерите на тази „ гнила ябълка“ продължават да ни облъчват и поучават всеки ден от най-големите български електронни и печатни медии? И кога българските институции ще положат усилия да се възстановят тези липсващи пари? Защото, както се вижда, с тези огромни финансови средства се организират политически проекти, незаконно се присвоява името и емблемата на друг клуб, та дори с тези ресурси се спонсорира и създават зависимости в цял футболен шампионат.

В заключение, отговаряме на хилядите писма и запитвания, получени в клуба от нашите привърженици, че ръководството на ЦСКА по законен начин, през българския съд и с уведомяване на прокуратурата, е потърсило правата си за нерегламентираното използване на името и емблемата на клуба."